90'ların en sevilen Türk rock gruplarından Ayna, Eskişehirli hayranlarıyla buluşmak için geri dönüyor. Grubun 1996 yılında çıkardığı "Ceylan" şarkısıyla büyük beğeni toplamasıyla başlayan müzik yolculuğu, 1998'deki "Dön Bak Ayna'ya" albümüyle daha da ivme kazandı.

Ayna grubu kimdir?

Dön Bak Ayna'ya albümünde yer alan "Kiziroğlu" türküsü ve "Sen Unutma Beni" gibi parçalar, Ayna'nın hafızalarda kalmasını sağladı.

2000 yılında "Çayımın Şekeri" albümünü çıkaran Ayna, "Anlatmalıymış Meğer" ile yine dikkatleri üzerine çekti. 2002'deki "Bostancı Durağı" albümündeki "Severek Ayrılanlar" parçası da uzun süre konuşuldu. Bu albüm, grubun solisti Erhan Güleryüz ve ikinci solist Cemil Özeren ile birlikte kaydettikleri son çalışma olma özelliğini taşıyor.

Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Ayna, 1996, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Grup" ödülüne layık görüldü. Üç yıl üst üste Altın Kelebek Ödülü'nü alan Ayna, 100'den fazla ödül kazanarak bu alanda bir rekora imza attı. Türkiye ve dünyada 2000'den fazla konser veren grup, 23 Nisan 1997'de TBMM bahçesinde 150 bin kişinin katıldığı unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirmişti.

Eskişehir’e gelecekleri tarih belli oldu

Ayna, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü Eskişehir'de sahne alacak. Konserin saati ilerleyen günlerde açıklanacak. Grubun "Ceylan", "Kiziroğlu", "Severek Ayrılanlar" gibi hit parçalarıyla Eskişehirli hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatması bekleniyor.

Muhabir: Beste Temel