Bingöl açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yaptığı açıklamada; "mültecilerin biri bir suç işledi, eee bunu bizim vatandaşlarımız da işliyor İfadelerini kullanmış. Türk Milliyetçiliğinin adını anarken bile kutsal değerlerimizi en hafif ifadeyle hafife almış. Şimdi siz değerli hemşerilerimizin ve Aziz Türk Milletimizin huzurunda diyorum ki;

Mustafa Destici haddinizi bilin, ya her şeyin farkındasınız ve Türk Milletini salak yerine koyuyorsunuz ya da kafanızı kuma sokmuşsunuz hiçbir şeyi görecek halde değilsiniz”

Sığınmacıların yaşadığı hangi sokakta  bir gün olaysız geçiyor?

Bingöl şöyle devam etti, “Sığınmacı istilacı kaçakların yaşadığı hangi sokakta hangi mahallede bir gün olaysız geçiyor. Münferit olaylar değil artık bunlar. Siz ne kadar bu olayları kamuoyunda basitleştirmeye çalışırsanız çalışın bu kaçakların suç oranı da çığ gibi büyüyor milletimizin tepkisi de. Gidin bakın Eskişehir’de sizin soyadınızı taşıyan Emek Mahallesi'nde Erenköy mahallesindeki dükkânlarınızın etrafına, hiç huzur kalmış mı? Evet sizin kendi mağazalarınızdan bahsediyorum. Bayrağımızın yakılması da mı münferitti , "biz de sizi pkk ya satarız denmesi demi  münferitti? Siz örtbas edebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Siz kimi kiminle kıyaslıyorsunuz? Bu suçlu caniler kendi ülkelerinden savaş bahanesiyle kaçacak Her karış toprağı kan dökülerek bedel ödenerek kazanılmış  güzel ülkemde elini kolunu sallaya sallaya suç işleyecek "bu da yapıyor şu da yapıyor " diye sadeleştirilip milletimizin gözünde alışkanlık  yaratılacak öyle mi Gülefer Yazıcıoğlu hanımefendinin sizi mahkeme salonundan neden kovduğunu şimdi daha iyi anlıyorum siz ve sizin gibiler milliyetçilik kisvesi altında bu halkın kanını emdiniz ve gerçekleri her zaman kendi menfaatleriniz doğrultusunda halktan gizlediniz ? Yok efendi geçti o günler.”

Milletimizin kendi talebi kendi uyanışı 

Bingöl, “Sadece Zafer Partisinin dile getirmesi değil artık bunlara gösterilen tepkiler. Milletimizin kendi talebi kendi uyanışı kendi farkında lığıdır. Dişlerimizi sıkıyor sabırla Yüce Türk Adaletinin vuku bulacağı günü bekliyoruz. Eninde sonunda milletimiz  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yanında vatanını ve ailesini savunacaktır ve bu hadiselere de bunları sadeleştiren sizin gibi yancıların rezalet çıkışlarına da son verecektir”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı