Bilecik, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen; yaz aylarında göletleri ve ormanları ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunarken, kış aylarında ise şehrin yemyeşil ormanları ve karlı dağları, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunar.

Bilecik’in insanları da yeşil ormanlardan gelen temiz havadan olacak ki her zaman akıllı, çevik ve temiz kalplilerdir. Peki bu güzel insanlar birbirlerine nasıl seslenir?

Yapılan araştırmada Samsun'da yaşayanlar genellikle "Gadaşım", Sinop'ta yaşayanlar ise "Aga" derken; Artvin'de "Ula", Ankara'da ise "La bebe" şeklinde hitap şekilleri kullanılır. Eskişehir'de "Hacım", Konya'da ise "Ortağım" diye hitap edilirken, Mersin'de "Nörün", Antalya'da ise "Bilader" ön plana çıkmıştır. Bilecik’te kullanılan sesleniş biçimi de bu kelimelerden bazılarına benzer. 

Bilecik’te insanlar birbirine ‘Adaş’ diye seslenir. Asıl anlamı aynı ismi taşımak anlamında olan bu kelime hepimizin sıklıkla kullandığı ‘hemşehrim’ gibi yakın olduğu anlamını vermek için kullanılıyor olabilir. Peki sizin en sık kullandığınız hitap kelimesi nedir?

Kaynak: Haber Merkezi