Bayburt, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biridir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile öne çıkan bir şehirdir. Zengin bir mutfağa sahip olan Bayburt’ta daha önce adını duymadığınız tatları görmeniz mümkün. ekşi lahana, Ziron, galacoş, lor dolması, tel helvası, tatlı çorbası, gendime, süt böreği, su böreği, ayranlı çorba, haşıl, kara pancar Bayburt’a giderseniz duyacağınız şeylerdir. Peki en çok duyacağınız kelime hangisidir? İşte Bayburtluların seslenişi…

Yapılan araştırma sonrasında Türkiye'nin birçok bölgesinde kişiler arası hitap şekillerinin farklı olması Türkiye’nin bambaşka bir ülke olduğunu kanıtlar nitelikte. Örneklere bakacak olursak; Sinopluların "Aga", Artvinlilerin "Ula", Ankaralıların "La bebe", Eskişehirlilerin "Hacım", Konyalıların "Ortağım", ve Mersinlilerin "Nörün" ifadelerini sıkça kullandığını görüyoruz. Bayburt’ta en çok kullanılan hitap şekli ise ise; ‘Neydirsen’. 

Bayburt’ta en çok bu kelimenin kullanılması halk arasında özel bir anlaşmanın olduğunu gösterir nitelikte. Peki sizin en çok kullandığınız kelime hangisi?

Kaynak: Haber Merkezi