2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de tarihinde ilk kez mücadele veren Eskişehirspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Erkan Koca, yönetimsel anlamda sorun yaşamadıklarını ve ciddi desteklerin geldiğini söyledi.

Kulübün içinde mali krizin söz konusu olmadığını ve kulübe ciddi desteklerin sağlandığını ifade eden Başkan Koca, "Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bize yardımcı olanlar var. Önümüzdeki günlerde bu destekleri kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. açıklayacağız."

16 yıl geçmiş aradan

Siyah kırmızılı camianın 16 yıl sonra ligde 3’te 3 yaparak başladığına işaret eden Başkan Koca, “Bu hafta çok önemli bir maça çıkacağız. Sincan Belediyespor’u da yenerek 4’te 4 yapmak istiyoruz. Puan kaybetmek gibi bir düşüncemiz yok. Hazırlıklarımız devam ediyor. Maç öncesi bir kampanya başlattık. VIP kombinesi alan taraftarlarımıza yeni sezon forması hediye edilecek. 2 bin lira olan bu kombinelere ilgi bekliyoruz. Tribünlerin bu maçta da dolu olacağını düşünüyoruz. Pazar günü saat 14.00’te başlayacak maça herkesi davet ediyoruz. Taraftarlarımız sağ olsunlar Eskişehirspor’u yalnız bırakmıyorlar. İnşallah her şey yolunda gitmeye devam eder” diye konuştu.

Maddi sorun gözükmüyor

Başkan Koca, “Bu sezon için maddi bir sorun gözükmüyor. Futbolcularımız tüm sezon alacağı paraların yüzde 80’lik bölümünü aldılar. Yunusemrespor maçından kaynaklı primleri de dağıttık. Kişi başı 10 bin lira ödeme yapıldı. Ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamıyoruz. Maç başı 60-70 bin liralık bir masraf oluyor. Kumanya ve güvenlik masrafları bunun içinde. Stadyumdaki tüm locaları sattık sadece 1 tane kaldı. Camiamıza teşekkür ediyoruz. Daha fazla destek şart mı kesinlikle doğrudur. Ocak ayında transfer yapabiliriz. 3. Lig’e yükselmek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Taraftar sonuna kadar haklı

Ligde son oynanan Yunusemrespor maçında futbolcuların performansına tribünlerin gösterdiği tepki ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Koca, “Bu ligde önemli olan maç kazanmak. Yarım sıfır olsun ama maçları biz kazanalım. Murat Diri’nin açıklamalarını okudum. Taraftarlar elbette iyi futbol görmek istiyor. Eskişehir Demirspor ve Yunusemrespor maçlarında farklı galibiyetler beklediklerini biliyorum. İyi futbol oynayarak maçları kazanmak için çalışmalar devam ediyor. Biz futbolcularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz. 3 puan kazanmak bu ligde en önemli gerçek. Yunusemrespor maçını İstanbul bölgesinden bir hakem yönetti. Maçı veren yayıncı kuruluş pozisyonları gösterdi. Bu lig maalesef böyle, bu ligde de hakemleri TFF atıyor” dedi.

Kaynak: Spor Servisi