Bartın, tarih kokan sokakları ve nefes kesen doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en iddialı şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Henüz 1991 senesinden beri il statüsü kazanmasına rağmen, hızlı bir gelişim ve istihdam artışı yaşanmış. Zonguldak'ın eski bir ilçesi olan Bartın hem kültürel hem de yapısal özellikleri ile Zonguldak'ı andırdığı için bu benzerlik hiç şaşırtıcı olmadı. Ancak merak edilen bir durum vardı. Acaba Bartın, Avrupa şehirlerinden hangisi ile benzer özelliklere sahip?

Batı Karadeniz'in incisi Bartın'ın, Avrupa'daki eş değeri yapay zekanın analizine göre Alkmaar şehri. Hollanda'nın turistik şehirlerinden biri olan Alkmaar, canlı pazarları ve süt ürünlerinin satışındaki başarısı ile biliniyor. Bartın'da ise el yapımı yerel ürünler satan pazarlarıyla tanınıyor. Her iki şehir de yeşil dağları, temiz havası ve sakin sokaklarıyla huzur veriyor.

Yapay zekanın Bartın ile Alkmaar'ı birbirine benzetmesi, Bartınlıların gururunu okşadı. Her bir ilimizin Avrupa'daki benzerini bulmak hem heyecan verici hem de gelişimimizi ispatlayan bir durum. Peki sizin düşünceniz ne? Siz Bartın'ı hangi Avrupa şehrine benzetirdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi