Bal kabağını seven sevmeyen herkesin bayılacağı bir tarif ile geldik. Genellikle akşam yemeklerinden sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek yemeye alıştığımız lezzetin çorbasını hiç denemiş miydiniz?
İşte tatlısının tadını unutacağınız bal kabağı çorbası için tarifi...
Bal kabağı çorbası tarifi
1 orta boy bal kabağı
1 baş sarımsak
3 adet orta boy domates
2 adet orta boy mor soğan
3 adet kapya biber
2 adet havuç
Zencefil
Zerdeçal
Tercihe göre muskat
Tuz
Zeytinyağı
Kemik veya tavuk suyu
Bal kabağı çorbası nasıl hazırlanır?
Bak kabağını dilimlere ayırdıktan sonra bir fırın tepsisine yayıyoruz. Kabakların üzerine zerdeçal, zencefil, muskat ve zeytinyağını döküp ardından fırına veriyoruz.
O sırada kalan malzemeleri soğan, biber, havuç, domates ve sarımsağı bir fırın tepsisine dizerek üzerine tuz ekleyip fırına veriyoruz. Fırınınızın performansına göre piştiğini hissettiğiniz zaman malzemeleri çıkarabilirsiniz.
Ardından derin bir tencere içerisine fırından çıkan tüm malzemeleri koyuyoruz. Blenderdan geçirdiğimiz tüm malzemelerin üzerine tercihe göre ister kemik suyu ister tavuk suyu isterseniz de normal su ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kıvama gelene kadar eklediğiniz suyun ardından bir güzel kaynamaya bırakıyoruz.
Yeterince fokurdadıysa lezzetinden başınızı döndürecek bal kabağı çorbanız yemeye hazır.
Hazır fırını ısıtmışken evde bayat ekmeğiniz varsa onları da fırında kıtırdatmayı öneririz. Çorbanın yanında enfes oluyor.
Afiyet olsun!