Bakal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

“Belediye Bütçesi; belediye başkanı ve bürokratlar tarafından uzun ve titiz çalışmalar sonucu stratejik plana uygun olarak hazırlanıp,belediye meclisine sunulmakta; Plan Bütçe Komisyonu ve Belediye meclisinde /Büyükşehir Meclislerinde yapılan uzun hararetli tartışmalar soncu oylanarak yürürlüğe girmektedir. Son günlerde yapılan tartışmalardan anlaşıldığına göre; belediyebütçeleri kağıt üstünde kalmakta harcanan emek ve zaman boşa gitmektedir. Alışkanlık haline getirildiği üzere bütçede SGK ödemeleri olarak gösterilen kalem SGK’ya ödenmemektedir.

Yapılmayan SGK ödemeleri başkan /yönetim tarafından bütçesiz keyfi kararlarla harcanmaktadır.

Tam bu noktada akla şu soru gelmektedir… Uygulamayacaksanız niye bütçe yapıyorsunuz?

Belediye Meclisi tarafından kabul edilen belediye bütçesinin uygulanmaması ayrıca suç oluşturmaktadır.  

Belediye başkan ve yönetimlerinin bütçesiz keyfi harcamaları…

Ödenmeyen SGK primlerinden kaynaklanan SGK açıkları genelbütçeden karşılanmakta, Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek faizle borçlanmaktadır” diye konuştu. 

"Kuralsızlığın kural haline gelmesi önlensin”

Bakal, “SGK Primlerinin ödenmemesi; kamu finansmanını öngörülemez hale getirmekte, düşük maliyetlerle yapılabilecek hizmetlerin birim maliyetlerini arttırmaktadır. Sosyal güvenlik hizmetlerinin standardının yükselmesi başka bahara kalmaktadır.

Belediyelerin SGK primlerini ödemek yerine, yaptıkları keyfi harcamalar; emeklinin, dul ve yetimin daha düşük aylık almasına; hayat standardının düşmesine sebep olmaktadır.

SGK bütçesinin en düşük maliyetle sürdürülebilirliğini sağlamak hepimizin ödevidir. Yasal yükümlülükleri yerine getirmek darbe değil, görevdir.

Belediyelerin,resmi ve özel kurumların SGK Primleri ve vergileri ödensin/tahsil edilsin;kamu finansman maliyeti düşürülsün.Kuralsızlığın kural haline gelmesi önlensin”

Muhabir: Fatih Arduç