Eskişehir'de, Reşadiye Camisi'nde kılınan namaza çok sayıda kişi katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğine bağlı Genç İHH Başkanı Ömer Koca, Eygi'nin daima onurlu duruşuyla hatırlanacağını söyledi.

Koca, yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlere rağmen ABD ve Batı dünyasının yaşananları görmezden gelip İsrail'e desteğini sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Büyük görevler üstlendiği iddia edilen uluslararası kurum ve kuruluşlar, yaşananları sadece izlemekte, zulmün engellenmesi için hiçbir somut adım atmamaktadır. Gelinen süreçte uluslararası hukuk işlevsiz kalmış, dünyaya uygarlık dersi vermeye kalkan Batılı ülkeler işgalci İsrail'in suçlarına ortak olmuş ve tüm bu yaşananlar karşısında İslam ülkeleri ne yazık ki sorumluluklarını yerine getirmemiştir. İşgal rejiminin insan haklarını hiçe saydığı ve uluslararası hukuku tanımadığı 70 yılı aşkın süredir müşahede edildi. Sözlerin, yapılan çağrıların zulmü durdurmadığı görüldü. Bir kez daha diyoruz ki uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar ve devletler üzerlerine düşen sorumlulukları bir an önce yerine getirmelidir. Filistin halkının haklarının ihlal edilmediği bir zeminde adil bir ateşkes sağlanmalı ve işgal sona erdirilmelidir."

Kaynak: Anadolu Ajansı