Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesi siyaset dünyasını karıştırdı.

Öyle ki yaşanan bu durum; İYİ Parti’nin, Eskişehir’deki kurmaylarını bile karşı karşıya getirdi.

                                                           ***

İYİ Parti’nin kurucu ilçe başkanı ve genel seçimlerdeki ikinci sıra milletvekili adayı Özlem Ayrancı, geçtiğimiz gün Şehir Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

‘Vekillik hakkım elimden alındı’ diyen Ayrancı, dönemin il başkanı olan Emine Edizgil’i işaret ederek ‘Bu transfere, başlangıcına, akçeli işlerle birinci sıranın belirlendiği ile ilgili çok ciddi kamuoyunda şaibeler dolaşıyorken, bu soruların cevaplarının verilmesi ve buna sebep olanlardan bunun hesabının sorulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu soruların cevabını partililer, Eskişehir kamuoyu, seçmenimiz ve Türkiye’deki tüm İYİ Parti üyelerinin hak ettiğine inanıyorum” dedi.

                                                           *** 

Özlem Ayrancı’nın bu sözlerine, İYİ Parti’nin Eskişehir eski İl Başkanı ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil’den jet hızıyla yanıt geldi.

Edizgil, “Siyaseten gündemden düşen, kendi kişilik eksiklikleri nedeniyle başarısız olan bir politikacının ve eşinin, bana ve canımdan çok sevdiğim İYİ Parti’ye iftira atarak, gündeme gelmeye çalıştığını görüyorum. Adlarını ağzıma almaktan imtina ettiğim bu kişiler, benim İYİ Parti İl Başkanı olduğum dönemdeki temayül yoklamasının bir tezgah olduğunu, İYİ Parti’yi yönetenlerin istifa eden milletvekilinden 25 milyon lira aldığını, benim lüks bir otomobile bindiğini ifade ederek, hakkımda şaibe yaratmaya çalışmaktadırlar. Kendilerini bu alçakça iftiralarını ispat etmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

                                                           ***

Evet efendim…

Bir tarafta partinin kurucu ilçe başkanı ve ikinci sıra milletvekili adayı Özlem Ayrancı, diğer tarafta ise eski il başkanı ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil.

Ve karşılıklı son derece sert ifadelerle ortaya konan oldukça ağır iddialar…

Açıklamaların zamanlaması ise oldukça manidar.

Görülüyor ki Hatipoğlu; sadece AK Parti’ye geçmekle kalmadı, geride büyük bir tufan da bıraktı.

Bugün Edizgil ve Ayrancı...

Yarın ise başkaları…

Gerçek şu ki tüm bu yaşananlardan sonra; İYİ Parti Eskişehir’de uzun süre toparlanamaz.

Haddızatında bu yara artık kolay kolay dikiş tutmaz.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

 Kendini bilen, aynaya bakmaz.

-        Eddi Anter