Aydın, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Şehir merkezi iç kesimde olsa da sahil kesimlerindeki ilçeleriyle tanınıyor. Aydın'ın batısını Ege Denizi, kuzeyini İzmir ve Manisa, doğusunu Denizli ve güneyini ise Muğla sınırları çiziyor. Ege Denizi'ne sahip olan Kuşadası, Söke ve Didim ilçeleri, turizm açısından dikkat çekiyor.

Aydın, İzmir, Denizli ve Muğla yollarının kesişim noktasında bulunması sebebiyle de öne çıkıyor. İl, toprak ve su kaynakları açısından cömert bir zenginliğe sahip. Bölgenin hakim iklimi Akdeniz. Bu durum, tarımsal çeşitlilik açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Aydın, dört mevsim tarım yapabilen nadir bölgeler arasında yer alıyor.

Aydın mutfağında, genellikle yalnızca İzmirli, Muğlalı ve Aydınlıların bilgi sahibi olduğu çeşitli ot türlerinden yapılan yemekler yer alıyor ve bunlar, mutfağın özgün lezzetlerini oluşturuyor.

Peki, tüm bu özellikleriyle öne çıkan Aydın ilinde, Aydınlılardan sonra en kalabalık nüfusu oluşturan kişiler hangi ilden? Cevabı; Marmara Bölgesi'nin tarihi şehri Balıkesir. Aydın'da Aydınlılardan sonra en kalabalık nüfusu Balıkesirliler oluşturuyor.

Balıkesirlilerin neden bu ili yaşamak için tercih ettikleri sorusu ise üzerine düşünmeye değer bir konu olarak duruyor.

Kaynak: Haber Merkezi