Önemli bir faktör olan coğrafi ve kültürel benzerlikler, şehirlerin birbirine benzerliğini belirleyen niteliklerdir. İşte yapay zeka bu faktörleri değerlendirdi ve Türkiye'de hangi illerin birbirine en çok benzediğini belirlemek için kullanıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısının sorusu üzerine bu yetenekleri kullanarak, yapay zeka Aydın ile Muğla arasında bir dizi benzerlik buldu ve Aydın’ın ikiz şehri olarak Muğla’yı belirledi. 

Aydın ve Muğla arasındaki ikiz şehir ilişkisi; kültürel, ekonomik ve tarihi faktörlerden oluşuyor. Aydın ve Muğla'nın eşleştirilmesinin ayrıntılı nedenleri şöyle;

Her iki ilin tarihi ve kültürel bağları güçlüdür ve antik dönemlerden itibaren yoğun yerleşim faaliyetlerine sahne olmuşlardır. Aydın ve Muğla, tarım ve turizm sektörlerinde de önemli bir konumdadır. Aydın'da incircilik, kestanecilik, zeytincilik ve pamukçuluk ön plandadır. Muğla ise turizm, tarım ve hayvancılıkla öne çıkmaktadır.

Bu nedenler dolayısıyla, Aydın’a Muğla’nın ikiz şehri olarak belirlendi. Bu belirleme, her iki ilin de ortak değerlerini ve potansiyelini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi