Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Bakanlığın Eskişehir’e yatırımlarını soran CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, birbirinden önemli konulara temas etti.

Hele bunlardan biri var ki Eskişehir’in yıllar yılı kanayan yarası.

Çakırözer, “Turistik bir destinasyon hâline gelen Eskişehir'imiz daha fazla insanın ziyaret edebilmesi için havaalanının işler hâle getirilmesi için size de çağrıda bulunuyorum. Eskişehir'de bir havaalanı var, bu havaalanının işler hâle getirilmesi konusunda destek ve teşviklerinizi bekliyoruz” diye konuştu. 

                                                                   ***

Evet efendim…

Gerçek şu ki pek çok şehre havalimanı konusunda ciddi yatırımlar yapıldı.

Yapımı devam edenler hariç, Türkiye’de 62 tane sivil havalimanı var. Ve son derece modern havalimanları bunlar…

Bu noktada önemli bir anekdotu da paylaşmakta fayda var:

·         Afyonkarahisar  merkez nüfusu 319 bin, Kütahya merkez nüfusu ise 277 bin kişi. Lakin son derece modern ve iç hat seferlerine de başlamış Zafer Havalimanı var.

·         Bayburt’un merkez nüfusu 70 bin, Gümüşhane merkez nüfusu ise 54 bin kişi. Ne var ki bu illere hitap edecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı tamamlanmak üzere…

·         Rize merkez nüfusu 150 bin kişi, Artvin merkez nüfusu ise 34 bin kişi. Yakın zamanda Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı yapıldı. Üstelik Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleri ile muhteşem bir havalimanı olmasının yanı sıra dünyada denize dolgu yapılarak inşa edilen 5. havalimanı durumunda.

                                                  ***

Yukarıda saydığımız 6 ilin merkez nüfusunun toplamı yaklaşık 900 bin kişi. Eskişehir’in nüfusu ise tek başına 6 ilin merkez nüfusunun toplamı kadar. Dahası gurbetçi vatandaşlarımız ile il dışından gelen üniversite öğrencilerini hesaba katmadığımız halde.

Hal böyleyken Eskişehir’e modern bir havalimanı yapılmamasını ve mevcut havalimanının iç hat seferlerine kapalı olmasını anlayabilen varsa aşk olsun efendim…

                                                     ***

Orta düzey bir ilçe nüfusuna sahip şehirlere bile son derece modern havalimanları kazandırılmışken, bu konuda Eskişehir’e oldukça büyük bir haksızlık yapıldığına şüphe yok.

Hadi diyelim; havayolu taşımacılığının konforunu bir kenara bıraktık.

Karar vericilere, bu konunun şehir ekonomisi adına hayati derecede önemli olduğunu defalarca anlattık.

Velakin görüldüğü üzere bir arpa boyu yol alamadık.

Sonuç olarak efendim;

Alt tarafı bir aşevi açarak gövde gösterisi yapanlar,

Vakit kaybetmeden şehrin asli sorunlarına odaklanmalılar…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Büyük insanların amaçları vardır, diğerlerinin ise sadece istekleri.

 

-       Washington Irving