Evet argan yağı son dönemin popüler yağları içinde birinci sıraya koyabileceğimiz ya da bir yağ söyleyin desek aklınıza ilk gelen yağlardan biri olacak bir yağ. Peki bu yağın faydalarını biliyor musunuz? Saç ve cilt dışında nerelerde kullanabilirim? diye merak içerisindeyseniz bu yazımızı okumanızda fayda var. 

Saç ve cilt için mucizevi

Argan yağı öyle bir yağ ki koruma altına alınan gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yürütülen bir yağ diyebiliriz. Sadece Fas’ta yetişen bir ağacın çekirdeklerinden ortaya çıkan bu bitkisel yağ vitamin bakımından oldukça zengin. A ve E vitamini tarafından zengin bir yağ olan argan yağının Fas’ta yetişti bölge UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Kadınların sağlıklı saçlara ulaşmada en büyük yardımcısı olan argan yağı saçları güçlendirerek kırılmaların ve dökülmelerin önüne geçmekle birlikte saça nem kazandırarak parlaklık sağlıyor. Ciltte ise lekelerle savaşan argan yağı cilt tonu eşitliği sağlaya önemli bir rol üstleniyor. Sivilce, siyah nokta ve aknelere iyi gelen argan yağı kırışıklık görünümünü hafifletiyor. 

Peki ya daha fazlası…

Argan yağının saç ve cilt için faydalarını zaten büyük çoğunluğumuz biliyordu. Peki argan yağında daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz?

Kış aylarında el, ayak vücut nemlendirici olarak kullanabileceğiniz argan yağı tırnaklarınızın kırılmasının önüne geçip daha üçlü olmasını sağlayacak. Cilt tarafından hızlı emilen ve yağlı bir görünüme sebep olmayan bu yağ, elinizden düşürmeyeceğiniz bir yağ. 

Hamilelikte ya da kilo alıp verme sürecinizde vücudunuzda çatlaklar mı oluştu? Kadınların hiç istemediği durumlardan biri de çatlaklardır. Argan yağını düzenli kullanımla çatlaklarınızdan da kurtulabilirsiniz. 

Argan yağı sağlıkta da bizlere yardımcı oluyor. Kolesterolünüz ya da tansiyon sorunlarınızda argan yağı kullanabilirsiniz. Dengeleyici bir özelliği olan argan yağ kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde etkilidir. Bunun için argan yağı tabletlerinden faydalanabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi