Ülkemiz, her bölgesiyle ayrı bir kültür ve aksan çeşitliliği barındırıyor. Bu çeşitliliği ortaya çıkarmak için yapılan bir araştırma, seslenme biçimlerinin çeşitliliğini anlamamızı sağlıyor. Araştırma firması, Türkiye'nin her köşesindeki seslenme biçimlerinin envanterini çıkararak, geniş bir seslenme haritası oluşturdu. Bu kapsamlı çalışma, dilimizin yerel aksan ve hitap şekilleri konusunda ileri düzeyde bilgi edinmek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunuyor.
Bu birbirinden farklı hitap biçimlerine sahip Türkiye'deki iller arasında, bazı ilginç ifadeler de yer alıyor. Örnek olarak Ankaralılar "La bebe", Sinoplu "Aga", Artvinli "Ula", Eskişehirli "Hacım", Konyalı "Ortağım", Diyarbakırlı "Bakır mısın", İzmirli "Moruk", Mersinli "Nörün", Antalya'da ise "Bilader" ve Çanakkale'de "Ecük" kelimesi yaygın şekilde kullanılıyor. Fakat bu zengin çeşitlilik içinde Ardahan'ın hitap şekilleri oldukça dikkat çekici.
Ardahan'da seslenme kültürü, farklı bir özellik taşıyor. Buranın yerel halkı, birbirlerine genellikle "Yeğen" ifadesiyle sesleniyorlar. "Yeğen" ifadesi, Ardahanlıların birbirleri ile olan etkileşimlerinin ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, diğer bölgelerde benzer hitap şekillerinin nadiren görülmesine rağmen, Ardahan halkının "Yeğen" ifadesi, bölgenin özgün kültürel özelliklerini yansıtıyor.