Mücadelede özellikle hakemlerin yönetimi eleştiri topladı. Karşılaşmayı yöneten Selim Gökçelik ve Cihad Güzel, faul kararlarında standardı yakalayamayınca oyun gergin bir hale geldi. Temsilcimiz 18. dakikada Buğu Sönmez’in kırmızı kart görmesiyle önemli bir gol silahından mahrum kaldı. Maçın 1/4’lük bölümünde 4 gol atan Buğu’nun oyundan atılması, Anadolu Üniversitesi’ni hücumda zorladı.

Maç sonunu getiremedik

İlk yarıyı 19-18 önde kapatan Anadolu Üniversitesi, ikinci yarıda hakem kararlarının yanı sıra basit top kayıpları ve savunmadaki yetersizlikler nedeniyle galibiyeti kaçırdı. Kaleciler Rana ve Tuğba’nın gününde olmaması ve savunmadaki yumuşaklık mağlubiyeti getirdi. Anadolu Üniversitesi, karşılaşmayı 43-41 kaybetti.

Buğu’nun yokluğunda Zeynep Nur Bilgeç 11 gol, Selen Köklü ve Nur Aleyna Köse 7’şer golle öne çıksa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Milli araya girdik

Maçın ardından konuşan Antrenör Murat Kabadayı, Buğu’nun kırmızı kart görmesinin oyunlarını olumsuz etkilediğini belirterek, “41 sayı ürettik ama savunmada istediğimiz performansı gösteremedik. Bazı oyuncularımız da maalesef gününde değildi. Lige verilen arayı iyi değerlendireceğiz ve her hafta daha iyi olacağız,” dedi.

Anadolu Üniversitesi, Milli aranın ardından 9 Ekim’de deplasmanda Armada Praxis Yalıkavak ile karşılaşacak.

Kaynak: Spor Servisi