Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 64 farklı gösterge doğrultusunda Türkiye’deki 201 üniversiteye ait analizlerin yer aldığı “Üniversite İzleme Değerlendirme Genel Raporu-2024”ü yayımladı.

“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024”, üniversiteleri "eğitim ve öğretim", "araştırma-geliştirme", "proje ve yayın", "uluslararasılaşma", "sürdürülebilirlik" ile "topluma hizmet ve sosyal sorumluluk" kategorilerinde değerlendirerek yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre hazırlandı. Anadolu Üniversitesi 12 alanda sıralamaya girerek Türkiye’deki üniversiteler arasında önemli bir başarıya imza attı.  

YÖK raporuna göre  Anadolu Üniversitesi uluslararası öğrenci sayısıyla 1. , Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranı ile 4., engelsiz üniversiteler alanında alınan ödül ve nişan sayısı ile 8., sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında alınan ödül sayısı ile 10., doktora mezun sayısı ile 15., sosyal sorumluluk projeleri ile 16., ALES’te ilk %5’lik dilime giren program sayısı ile 17., THE dünya sıralamasında 19., KPSS’de ilk %5’lik dilime giren program sayısı ile 11., uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğretim elemanı sayısı ile 11., alan ağırlıklı atıf endeksi sıralamasında 12., QS dünya sıralamasında ise 13. sırada yer alarak başarısını bu yılda artırarak devam ettirdi.

Kaynak: Haber Merkezi