Yaş grubu küçük öğrenciler risk altında

Geçen süreci değerlendiren Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Eskişehir Şube Kurucusu Faik Alkan, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehir'de okulların ilk ve ortaokulların yarıya yakını ikili eğitim. Derslikler ama en önemlisi tuvaletler temizlenmeden eğitim sabahçılardan öğlencilere geçiyor. En büyük tehlike burada. Yaş grubu küçük öğrenciler risk altında”

Bir okulda ortalama 4 ile 8 arasında yardımcı hizmetliye ihtiyaç var

Alkan açıklamasına şu şekilde devam etti, “Şu ana kadar işgücü uyum programından başlama oranı çok düşük. Başlayanlar da bıraktı. Ya da okul aile birlikleri 566 liranın üzerine bütçeleri oranında katkı yaparak çalışmaya gelenleri ikna etmeye çalışıyor. MEB'in örgün eğitim istatistiklerine göre Türkiye'de örgün eğitimde, resmi ve özel, 17,5 milyon öğrenci bulunmaktadır. Toplam 75 bin 19 eğitim kurumu/okulu içinde devlete ait kurum/okul sayısı 60 bin 734 devlete ait. Ortalama bir okulda okulun öğrenci sayısına göre 4 ile 8 arasında yardımcı hizmetliye ihtiyaç var” 

Okullar açılmadan planlama yapılmadı

Alkan, “Okullar açılmadan planlama yapmayan MEB 45 bin personele ek 30 kadro alımını ne zaman yapacak? Şu an Eskişehir başta olmak üzere bütün okullarda hijyen temel sorun. Salgın hastalık çıkması mı bekleniyor? Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul idareleri elinden geleni yapıyor, okulları temizliyor.  Sorumluluğunu yerine getirmeyen bir Bakanlık var” diye konuştu. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı