Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu kapsamda da Eskişehir’de ikili eğitim veren okullar konusunda ilçe milli eğitim müdürlükleri çalışma yaparak sonuca ulaşmış durumdadır”

Alkan açıklamasına şöyle devam etti, “Genelgede, mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu kapsamda da Eskişehir’de ikili eğitim veren okullar konusunda ilçe milli eğitim müdürlükleri çalışma yaparak sonuca ulaşmış durumdadır. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bütün prosedürleri yerine getiren Ziya Gökalp İlkokuluna Pazartesi gününden itibaren 30 dakika ders uygulamasına geçişine onay aldı. Bu önemli bir gelişmedir. Odunpazarı İlçemizde de önümüzdeki hafta benzer uygulamayı okullarımızda göreceğiz. 

Kış saati uygulaması, en çok ikili eğitimdeki öğrencileri etkiliyor

Alkan, “Kalıcı saat uygulaması en çok ikili eğitim veren okulları etkilediği bilinen bir gerçekliktir. Öğrenciler karanlıkta derse girip çıkmaktadırlar.  Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin soruna yaklaşımı başta veliler ve öğrenciler olmak üzere okul idareleri tarafından da takdirle karşılanmaktadır.  Yalnız bu mesele hızlı şekilde çocukların üstün yararı düşünülerek bütünsel olarak çözülmelidir. Aksi takdirde, ders saatlerinin 30 dk düşürülmesi fırsat eşitliğine aykırı bir durum yaratacaktır. Haftada 350 dakika daha az ders gören öğrenciler dezavantajlı olacaktır.  MEB’ in izlediği birçok konuda deneme yanılmayla doğruya bulma politikası ile sorun çözülemez”
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı