“Büyükşehir Belediyesi 4,3 Milyar TL borcu nasıl izah edebilir?”

Albayrak, konuşmasında “Bundan tam 23 yıl önce, 2001 yılının Ağustos ayında, Milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Partimizi kurdu.

 Bizler 2678 kilometre kare olan Eskişehir'imizde her daim hemşehrilerimizin dertleriyle dertlenmeye gayret ediyor, sevinçleriyle mutlu olmaya çabalıyoruz. Kah şehrimiz için mega projelerin takipçisi oluyor, kah vatandaşımızın yüzünde bir tebessüm oluyoruz.

Bir yanda 20 yıldan bu yana şehri için dertlenen ve kamu binalarından hastanesine, batçıklardan hemen her konuda şehri imar ve inşa eden bizler, bir yanda bülten vekilciliği, bülten ve ikram belediyeciliği ile şehri gerçek gündeminden uzaklaştırmaya çalışanlar ...

Buradan içtenlikle soruyorum. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri bu kadar borç batağı içindeyken son 15 yıldan bu yana elle tutulur gözle görülür projeleri var mı?

25 yıldır Eskişehir'e ne bir alt geçit, ne bir üst geçit, ne de bir kavşak yapan Büyükşehir Belediyesi 4,3 Milyar TL borcu nasıl izah edebilir? Soruyorum.” şeklinde konuştu.

"Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri iş bilmezlerin ellerinde her gün biraz daha eriyip zarar görüyor"

Konuşmasında “Borç batağında kıvranan Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri iş bilmezlerin ellerinde her gün biraz daha eriyip zarar görmektedir. İşçi kıyımlarının yanı sıra SGK gibi kamu borçlarını dahi ödemekten aciz durumdalar. 3 belediyenin toplam SGK Borcu 1,4 Milyar TL kıymetli arkadaşlar. Şaka değil, gerçek. Ve önümüzdeki aylarda bu gerçeklerle yüzleştiklerinde her zaman olduğu gibi engelleniyoruz edebiyatı yapacaklardır. Şimdiden tarihe not düşelim.

Bizim partimizin en önemli özelliklerinden biri de değişimi, yenilenmeyi kendi içinde başarabiliyor olmasıdır.

AK Parti 23 yıllık bir siyasi parti olsa da aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. 1071'de Malazgirt Ovası'nda Sultan Alparslan'ın arkasında namaza duran, ellerini dua için semaya açan neferlerin hissiyatı neyse, bizim de hissiyatımız işte odur.” Dedi.

“Bu ülkeye en büyük atılımı AK Parti yaptı”

İster bizi sevsin, ister sevmesin, bu ülkedeki aklı ve vicdanı olan herkes şunu bilir ve kabul eder hatta biraz zorlasak ikrar da eder. Bu ülkeye demokraside ve ekonomide cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yapmıştır.” İfadeleriyle devam eden Albayrak, “Bugün, Türk Siyaset tarihine hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Partimizin doğum günü. İlk günkü aşkla, azimle ve heyecanla çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.” dedi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı