Aksaray'ın ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizm üzerine kuruludur. İlde yetiştirilen başlıca tarım ürünleri arasında buğday, arpa, şekerpancarı, yonca, silajlık mısır yer almaktadır. Aksaray, Türkiye'nin önemli goji berry üretim merkezlerinden biridir.

Birçok derde şifa olan goji berry üzümü Aksaray’da Hasan Dağı’nda yetişir. Buradan ise tüm dünyaya ihraç edilir. Aksaray ve çevre illerden bu hasada yardımcı olmaya gelen vatandaşlar da bulunur nitekim goji berry altın kadar değerlidir.

Ekonomik anlamda pek çok fırsat olan ve pek çok ile sınırı olması bakımından avantajları olan Aksaray’da, Aksaraylılardan sonra en çok yaşayan ikinci nüfus; Konyalılar. 

Konya ile Aksaray illerinin birbirlerine çok yakın komşular olmaları ve ortak birçok özelliklerinin olması bu nüfusun oluşmasında etkin olmuştur. Aynı zamanda Aksaray Konya’ya oranla yüz ölçümü olarak daha küçük bir şehirdir ve yaşaması bu nedenle daha kolaydır. Konya’nın büyüklüğü ulaşımı zorlaştırırken durum Aksaray’da tam tersidir. Peki sizin Aksaray’da yaşayan tanıdıklarınız nereli?

Kaynak: Haber Merkezi