Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye meclis toplantısında Odunpazarı bölgesindeki bazı okulların adını vererek belediyenin bu okullardan gelen talepler sonucu bu okulları temizlediğini söylemiş. 

Üyemiz olan bu okul müdürlerine arayıp böyle bir temizlik yapıldı mı diye sordum. Arkadaşlarımız Odunpazarı belediyesinden okul temizliği konusunda bir taleplerinin olmadığını böyle bir temizliğin de söz konusu olmadığını söylediler. 

Sanırım Kazım bey belediyenin okul bahçesindeki çöp kutularındaki çöpleri almayı, okulun bahçesinin istinat duvarı dışındaki arsaların kuru otlarını biçmeyi okul temizliği olarak görüyor. İsmi geçen okulların temizliğini yaptık diye mecliste konuşması bir algı siyasetinin ötesinde değildir. Okul bahçesindeki çöp kutusunu boşaltmak nasıl okul temizlemek oluyor anlamış değiliz. Pes doğrusu” 

Okul inşaatının başlamasını 3 yıl geciktirmişti

Akar şöyle devam etti, “Sayın Kurt zamanında Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arsasındaki belediye payını yeni okul yapılması için milli eğitime vermemek için direnirken "belediye payını PEŞKEŞ çekmem" dediği günleri unutmuşa benziyor.  

Sayın Kurt'un belediye payını peşkeş çekmem diye direnmesi yeni  okul inşaatının başlamasını 3 yıl geciktirmişti. Sayın başkan o dönem bu kadar kuru inat etmeseydi belkide bu okulumuz şimdiye kadar çoktan eğitime başlamış olacaktı. Kendisi unutmuş olabilir ama biz bunları çok iyi hatırlıyor ve kendisine hatırlatıyoruz”
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı