AK Parti’nin 4’üncü büyük olağanüstü kongresinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK’nin içinden çıkan MYK üyelerini açıkladı. 

AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Genel Sekreter ise Fatih Şahin oldu.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz,  Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Mali İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

Eskişehirli ünlü akademisyen de A takımında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’deki A takımında Eskişehirli akademisyen Hasan Basri Yalçın da yer aldı. İnsan Hakları Başkanlığına getirilen Yalçın, akademisyen olmasının yanı sıra siyaset bilimci, yazar, yorumcu, uluslararası ilişkiler doçenti, STK yöneticisi ve araştırmacı olarak da tanınıyor.

Hasan Basri Yalçın kimdir?

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın 1980 yılında Eskişehir’de doğmuştur. 1999 yılında Eskişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. 2004 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirmiştir. 2006 yılında Koç Üniversitesinde “Tek Kutuplu Sistemde İttifaklar” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak mezun olmuştur. 2011 yılında Universite of Cincinnati’de Siyaset Bilimi doktora derecesini “Bir Otonomi Mücadelesi Olarak Uluslararası Siyaset” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Halihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Sabah gazetesi köşe yazarıdır. Uluslararası ilişkiler ve uluslararası güvenlik ve strateji alanlarında çok sayıda makale ve kitap yayını bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi