Ünal açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Maalesef bu yıl eğitim masrafları kolay kolay karşılanabilecek gibi değil. Pek çoğumuz bu masrafları karşılayabilecek durum da değil. Elbette kimse açıkta kalmayacak, bir şekilde bu masraflar karşılanacak. Mecburen kaliteli kırtasiye ürünleri yerine daha ucuz olanları tercih edilecek” 

Eğitim sistemimizin kalitesi diplerde

Ünal açıklamasına şöyle devam etti, “Elbette kalitesi düşen sadece kırtasiye ürünleri değil. Her yıl seviyesi düşen eğitim sistemimizin de kalitesi diplerde. Bu yıl uygulamada birtakım değişiklikler yapıldı. Hani bir gece Nasrettin Hoca, uyku sersemliği ile su kuyusuna bakmış. Bir de ne görsün, ay su kuyusuna düşmüş. Hoca bu! Bulur hemen çareyi ve ayı kuyudan çıkartmak için kova ile yüklenir ayı çıkartmaya. İpe tüm gücü ile asılıp ta ip boşa çıkınca yerde yuvarlanır. Kafasını kaldırır bakar ki ay tepe de. Sevinçle der ki, “Yer de yuvarlandım, çok zahmet çektim ama ay çıktı sonunda kuyudan”. Bu misal, İktidar yine tüm gücü ile yeni uygulamaları hayata geçirme peşinde. “Komik” diyebileceğimiz ama hiçbir soruna çözüm olamayacak uygulamalar yürürlüğe girecek. Tatilin süresini kısaltmak gibi. Anlamadılar, anlamayacaklar! Yıllarca okul binaları yaparak eğitim seviyesini yükselteceğini sanan zihniyet, yine çaresizlik içerisinde. Her ile üniversite açmayı marifet sananlar ve bunu hararetle savunanlar şimdi de eğitim süresini uzatarak başarılı olacaklarını sanıyorlar”

Ünal Detay1

Doğru adım bugünden atılmalı

Ünal, “Öğrenicinin doğasına inemeyen, ahlak ve maneviyattan yoksun, Milli ve vicdani değerleri sloganik bir metotla öğreten bir eğitim sistemi iflasa mahkumdur. Bakın 22 yıl önce ne dediysek hepsi çıktı. Taraflı tarafsız herkes eğitimde şikayetçi. Ve bu sorun için doğru adım bugünden atılmalı. Zira sonuçlarını ancak 10-15 yıl içerisinde görebileceğimiz bir konu. Düzelme ihtimali ise mevcut iktidar sayesinde her geçen gün azalıyor. 

 Saadet Partisi olarak ahlaki, milli ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim sisteminden yanayız. Başta öğrenci ve eğitimcilerimizin sorunları olmak üzere, eğitim sisteminin tüm aktörlerini memnun edecek adımları atmaya hazırız”

Muhabir: Fatih Arduç