Yılmaz Büyükerşen’in ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim, sanat, siyaset insanlarından ve yöneticilerinden biri olduğunu belirten dernek üyeleri, Eskişehir'e emeği geçmiş bir çok Belediye Başkanı, Valiler, Milletvekili ve Bakanlar olduğunu söyledi.  Her birini saygıyla anan dernek.” Yılmaz Hocamız ise Eskişehir'e imzasını atmış, şehrimize kent kimliği kazandırmış, hemşerilerimizde Eskişehirlilik bilinç ve gururunu geliştirmiştir.” Açıklamasında bulundu.  Ayrıca, gerçekleştirdikleri ziyarette Yılmaz Büyükerşen’e plaket taktim ettiler.

AHPADİ tarafından, Atatürk'ün eşsiz eseri Cumhuriyetin her yerinden örselenmeye çalışıldığı bu günlerde, toplumsal duyarlılığımızı göstermek, umudum ve mücadele gücünü  pekiştirmek için 26 Ekim'de düzenleyecekleri,  Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu'nun konuk olacağı "Atatürk Cumhuriyetini Yeniden Kurmak" konulu söyleşinin davetiyesini Büyükerşen’e sunuldu.

Ziyarette, Anayasa, tartışmaları üzerinden şekillenen güncel konular üzerinde, düşünce ve önerilerini paylaşan Yılmaz Büyükerşen'in AHPADİ'nin çalışmalarıyla ilgili takdir ettiğini belirtti.

AHPADi, Eskişehir'e hizmetleri Büyükşehir Belediyesi Danışmanlığı ve CHP Danışmanlığıyla sürecek olan Büyükerşen’e saygılarını sunarak sevgi dolu ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti.

Muhabir: Beste Temel