Akşam yemeği için en özel lezzeti arıyorsanız bu tarif kesinlikle ilginizi çekecek. Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tavuk tantuni, damaklarınızı şenlendirecek. Bu tarif dışarıdaki tantuni restoranlarını aratmayacak kadar lezzetli. 

Siz de ev yapımı lezzetli tavuk tantuni tarifiyle akşam yemeğinize şölen yaşatabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı:

Evde tavuk tantuni için malzemeler

500 gram tavuk göğsü

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler;

5 adet lavaş

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

2-3 adet domates

Yarım demet maydanoz

Üzeri için ise şu malzemeler gerekli; 

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı domates sosu

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Maydanoz

Evde tantuni yapılışı

İlk olarak tavuk göğüslerini küp küp doğrayın.

1 adet soğanı piyazlık doğrayın ve üzerine tuz ve sumak ekleyip karıştırın.

Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve tavuğu ekleyin.

Tavukları karıştırarak pişirin.

Tavuklar suyunu saldıktan sonra toz biber, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyin.

Karıştırın ve üzerine sıcak su dökün.

Tavuklar pişerken sosu hazırlamak için bir tava içinde domates sosu ve zeytinyağı karıştırın ve pişirin.

Lavaşları alın ve etin üzerine kapatın.

Elinizle lavaşa bastırıp etin yağını almasını sağlayın.

Lavaşın içine tavuk, sumaklı soğan, doğranmış domates ve maydanoz ekleyin.

Lavaşı dürüm gibi sarın.

İsterseniz lavaşları beyti şeklinde dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

Üzerine yoğurt, domates sosu ve maydanoz serperek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi