Satışa sunulan yerler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Kayseri, Samsun gibi büyük illerin bulunduğu belirtildi. Ayrıca Erzurum, Konya, Malatya, Diyarbakır, Van, Ağrı, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane gibi iller de arsa satışının gerçekleştirileceği bölgeler arasında.

TOKİ tarafından söz konusu arsaların toplam alanının 3 milyon 883 bin 551 metrekare olduğu ve konut bedellerinin yüzde 35'inin peşin alınacağı belirtildi. Kalan ödemeler için 48 ay vade ile ödeme yapma imkanı sağlanacak.

Ayrıca, satışların 1-2 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da bulunan TOKİ Hizmet Binası ve Ankara'daki Bilkent Otel ve Konferans Salonu'nda açık artırma yöntemiyle gerçekleştirileceği söylendi. Vatandaşlar açık artırmaya kişisel olarak veya online yoluyla katılabilecekler.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin, arsa bedellerine göre belirlenen teminat ücretlerini Emlak Yönetimi'nin belirttiği IBAN numarasına yatırmaları gerekiyor. Ayrıca gerekli başvuru formunun imzalanıp sürecin tamamlanması gerektiği belirtildi.

TOKİ tarafından uygun ödeme koşulları ile sunulan bu arsa satışlarının ev sahibi olma hayali kuran birçok vatandaş için büyük bir fırsat olacağı düşünülüyor. 

Kaynak: Haber Merkezi