2024-2025 sezonunda Eskişehirspor ile aynı grupta mücadele verecek ve BAL'da ilk kez yer alacak 2 Eylül Spor Kulübü, yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Dün yapılan ilk antrenman öncesinde, yeni sezona uğur getirmesi adına kurban kesimi gerçekleştirildi.

Daha sonra tüm takım ile yönetim ekibi saha içinde bir araya geldi. Öncelikle Başkan Tuna Üçtaş yeni sezon öncesinde futbolcular ve teknik heyete bir konuşma yaptı. Başkan Üçtaş'ın konuşmasının akabinde yönetim kurulu üyeleri ile futbolcular tanıştı. Özellikle yönetim ekibine yeni katılan isimler ve takıma yeni katılan futbolcular birbirini tanıma fırsatı buldu.

2 Eylül SK'nın ilk antrenmanı Necdet Yıldırım Sahası'nda 17.30'da başladı. Takım ile Eskişehir Süper Amatör Lig'de namağlup şampiyonluk yaşayan Teknik Direktör Oktay Arıkan ve yardımcıları nezaretinde yapılan ilk antrenmanda düz koşu çalışması gerçekleştirildi.

Arıkan takımı bir süre gözlemledikten sonra çalışmayı yardımcısı Aykut Yenen ve teknik ekibe bu sezon katılan kaleci antrenörü Kayacan Erdoğan'a devretti.

2 Eylül SK'da futbolcular ilk antrenmanı gerçekleştirirken yönetim ekibi ve teknik ekip ise çalışmayı ziyaret eden basın mensuplarının sorularını yanıtladı, önümüzdeki sezon ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Tuna Üçtaş: Sonuna kadar mücadele edeceğiz 

2 Eylül Spor Kulübü Başkanı Tuna Üçtaş, Bölgesel Amatör Lig'de kıyasıya mücadele edebilecek ve Eskişehir'i en iyi şekilde temsil edecek bir takım oluşturduklarını söyledi. Üçtaş ayrıca, "Grupta hangi takımlar olduğu önemli değil, biz hem Eskişehirspor hem de kendimiz için en iyi mücadeleyi vereceğiz, rakibe bakmayacağız, mücadelemizi ortaya koyacağız." dedi.

Başkan Vekili Yusuf Melih Turan da tıpkı başkan Üçtaş gibi mücadele edecek, terinin sonuna kadar savaşacak bir kadro kurduklarını ifade etti. Turan bunun yanı sıra grupta yer alan takımların Mersin ve Antalya gibi uzak illerde olmasına değindi. 

Turan "Grupta çok uzak deplasmanlar var. Bu uzak deplasmanlar elbette her kulüp gibi bizi de maddi ve manevi olarak zorlayacak. Ancak bu yola çıktıysak ve kendimize bir hedef koyduysak bu işin sonuna kadar arkasında duracağız ve başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Oktay Arıkan: Eskişehir'in evlatlarına güveniyoruz 

Teknik Direktör Oktay Arıkan ise takımın tamamının Eskişehirli oyunculardan oluşmasına vurgu yaptı. Arıkan "Biz bu sezon kadro yapılanmamızın tamamını Eskişehirli futbolcular ile oluşturduk. Bu durumdan da oldukça memnunuz. Eskişehir'in yetiştirdiği çok yetenekli isimler var, şehrimizin evlatlarına güveniyoruz. "dedi.

Eskişehir temsilcisi 2 Eylül SK, Eskişehirspor ile birlikte 4 Mersin, 3 Antalya, 3 Konya, 1 Isparta ve 1 Aksaray temsilcisiyle BAL 6. Grup'ta yer alıyor.

Muhabir: Fatih Arduç