Türkiye'deki kadın girimcileri güçlendirmek isteyen EY, yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Potansiyeli yüksek 12 kadın patron arayan şirket, seçilen isimleri küresel lig oyuncusu yapacak

Türkiye ekonomisinde kadın girişimcilerin gücü her geçen artıyor. Son verilere göre, iş dünyasında kadın patronların sayısı 120 bine dayanmış durumda. Bu süreçte girişimci iş kadınları KOSGEB ve banka kredilerinden önemli pay kaptı, ticaretin her alanında söz sahibi oldu. Ancak dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın girişimcilerin en büyük sorunlarından biri belirli bir ölçek ekonomisini aşamamak olarak gösteriliyor. İstatistiklere göre bir üst lige adım atamayan kadın girişimcilerin çoğunda bir süre sonra başarı grafiği negatife dönüyor. Buradan hareketle uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY, potansiyeli yüksek kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine destek olmak amacıyla dünyada yaklaşık 30 ülkede uyguladığı EY Entrepreneurial Winning Women / Girişimci Kadın Liderler Programı'nı Türkiye'ye getirdi. EY Girişimci Kadın Liderler Programı, işletmelerinin operasyonlarını çok sayıda kazanımla büyüterek uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye hazır, alanında lider olmak isteyen kadın girişimciler için tasarlandı.

KATILANLAR HIZLA BÜYÜDÜ

Programın Türkiye lideri, EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Özge Gürsoy 'Bugüne kadar dünyanın diğer bölgelerinde düzenlenen programlar dahilinde elde edilen sonuçlar, EY Girişimci Kadın Liderler Programı'nın, girişimciler için hızlı bir büyüme sağladığını gösteriyor. Programa katılmak isteyen kadın girişimciler, 11 Ocak 2016 tarihine kadar başvuru yapabilirler' dedi.

HANGİ FIRSATLARI SUNUYOR?


Kadınların sadece yeni girişimci olmalarına ve şirket kurmalarına odaklanmış başka birçok programdan farklı olarak, EY Türkiye Girişimci Kadınlar Programı, kadınların var olan şirketlerini büyüterek pazar lideri konumuna ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Programa dahil olan 12 kadın girişimci, Türkiye'nin en iyi girişimcileri ve yüksek büyüme göstermiş şirketlerinin liderlerinin de dahil olduğu seçkin bir ağa katılıyor. Güncel sektör haberleri, araştırmalar, işletme stratejileri ve uygulamaları hakkında bilgi alışverişi ile bilgi birikimlerini artırma fırsatı yaratılıyor. Birebir mentorluk desteği alma fırsatının yanında girişimciler, yeni müşteri ve tedarikçileri ve muhtemel sermaye kaynaklarını da keşfedebiliyor. Programa katılmak isteyenlerin şirketlerinin Türkiye merkezli olması, son iki yılda yıllık en az 1 milyon TL ciro yapmaları ve 3 yıldır faaliyette olma şartı aranıyor.

- İNOVASYON TURU -


Fikirleri projeye dönüştürmek için son 2 ay

Türkiye genelinde Elektrik, Elektronik ve Bilişim temalı TET Ar-Ge Proje Baharı'na başvurular devam ediyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinliğe son başvuru tarihi 12 Şubat 2016 olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 500 proje başvurusunun alındığı Proje Baharı'nda bu sene ön elemeden geçen projeler, 6 Nisan 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müze'de düzenlenecek etkinlikte sergilenecek. TET Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Eren, Proje Baharı'nın yeni ve uygulanabilir fikri olan girişimciler için önemli bir fırsat yarattığını söyledi.

Girişim Fabrikası'ndan yeni fırsat

Yeni girişimlerin hayat bulmasında öncülük yapan Türkiye'nin önde gelen hızlandırma programlarından Girişim Fabrikası yine önemli bir projeye imza attı. Girişim Fabrikası, Kalkınma Bakanlığı, Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde, 'geleceğin işi' olarak tanımlanan 'maker hareketi' kapsamında, donanım geliştiren ve tasarlayan girişimcilere yönelik hızlandırma programı başlatıyor. 5 haftalık programa başvuru için son tarih 1 Ocak 2016.

Kaynak: sabah.com.tr

Editör: Haber Merkezi