Bir süre önce İran’dan kaçarak Eskişehir’e gelen Shahin L. isimli şahıs kendisini ülkesinde zannetti. Eskişehir’de faaliyet gösteren bir eğlence merkezinde konsomatris olarak çalışan Nilgün L. adlı bir çocuk annesiyle resmi nikâh kıyan sanık Shahin L.,hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Evlendikten bir süre sonra İran’lı kocasından sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Nilgün L.son olarak zorla tecavüze uğradığını belirterek, cezalandırılmasını istedi.

Gelen Şikayet üzerine savcılık tarafından şiddet ve zorla tecavüz ettiği ileri sürülen şahıs polis tarafından gözaltına alındı. Götürüldüğü polis merkezinde ifade veren İran’lı mülteci üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek “İftira kurbanıyım” dedi.

Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen sanık,tutuklanarak cezaevine gönderildi.Şiddet ve tecavüze uğradığını ileri süren Nilgün L.,eşinin tutuklanmasının ardından boşanma davası açtığını da ifade ederek “Bu zulme artık dayanacak gücüm kalmamıştı.Sürekli şiddet görüyor,zorlada tecavüze uğruyordum.En ağır ceza verilmesini istiyorum” dedi.Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame Eskişehir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.İran uyruklu Shahin L.,önümüzdeki  günlerde,karısına “şiddet ve cinsel istismar” suçu işlediği iddiasıyla adalet huzuruna çıkarılıp hesap verecek.Yaşandığı ileri sürülen olayın mağduru Nilgün L.,adlı kadının avukatı olan Uğur Teker’de yaptığı açıklamada “Türk Ceza Kanunun (TCK) 102/2 ve 3 maddesine göre şahıs hakkında tutuklama kararı verildi.İran kanununa göre,eşe zorla tecavüzün bir suçu bulunmuyor.Bizim kanunda ise hapis cezası kararı veriliyor.Müvekkilim olan Nilgün L.,eşinden şikayetçi ve aynı zamanda da boşanma davası açmış bulunuyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi