Sivrihisar İlçesi Aşağıkepen Mahallesi’nde mera ıslahı için hazırlanacak proje ile alakalı olarak saha çalışmaları ve durum tespiti yapıldı.

Proje kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Osmangazi Üniversitesi Hidrolik Anabilim Dalı İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Hasan Tozluk ve Sivrihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erhan Ulutürk Sivrihisar İlçesi Aşağıkepen Mahallesinde mera ıslahı yapılacak alanda erozyon, toprak yapısı ve ıslah amaçlı dikilecek bitkiler ve var olan bitki çeşitliliği ile ilgili incelemelerde bulundular.

Daha sonra Aşağıkepen Mahallesi Muhtarı Okan Yücekara ve üyelerle birlikte yapılacak proje hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş konu ile ilgili yaptığı açıklamada

Hem bitkisel hem de hayvansal üretimin yoğun olarak yapıldığı Sivrihisar İlçemiz Aşağıkepen Mahallesinde uygulanacak bu proje ile zayıflamış mera alanlarının iyileştirilmesi, istilacı bitki türlerinin azaltılması, kapasitenin üzerinde otlatmanın önlenerek otlatma baskısının azaltılması ve mera alanlarının yeniden üretime kazandırılmasıyla İlimiz ve üreticilerimiz adına ekonomik kazanç sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Sayın Valimizin önemsediği ve bizlere de büyük destek verdiği bu proje ile mahallede başlatılan mera ıslah çalışmalarıyla üreticilerimizin meraya bakış açılarının değişeceğini, mera alanlarının en verimli şekilde kullanılabileceğini, hayvancılık işletmelerinin yem girdi maliyetlerinin düşürülerek karlılığın arttırılacağını ve hayvancılığımızın gelişmesine de katkı sağlanacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi