Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Bulvarı'nda kurulu Türk Genel Maksat Helikopter Projesi (TGMHP) kapsamında Sikorsky helikopterleri için bazı üretimlerin yapıldığı Alp Havacılık fabrika üretim tesislerinde yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da olay yerine gelerek yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı. Eskişehir'de helikopter parçaları üreten Alp Havacılık Fabrikası'nda çıkan yangının ardından ilk açıklama olay yerine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'dan geldi. Yangın haberini alınca fabrikaya ulaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Karacan, yangının tüpe isabet eden bir kıvılcımdan dolayı çıktığını söyledi. ALP Havacılık Fabrikası'nın Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Karacan, "Büyük geçmiş olsun. Türkiyemiz için ALP Havacılık önemli bir kuruluş. Kıvılcım ve tüpten dolayı yangın meydana gelmiş. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Bir arkadaşımız dumandan etkinlenmiş, onu da hastaneye sev etmişler. Şimdi de yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa sürede söndürülür. Diğer yerlerden takviye ekipler de isteniyor. Tabii istemezdik böyle bir şeyin olmasını ama önemli olan can kaybının olmaması. Ben Alpata Grubu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eskişehir Sanayimize geçmiş olsun. Eskişehirimiz için büyük bir zarar ama büyük bir kuruluşlar ve inşallah en kısa sürede atlatırlar" dedi.

ÇAKACAK: TÜP PATLAMIŞ

Olay yerinde incelemelerde bulunan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, itfaiye yetkililerinden yangın hakkında bilgi aldı. Vali Çakacak, şu bilgileri verdi:  "Yangına müdahale eden itfaiye teşkilatımızdan aldığımız ilk bilgilere göre, yangın fabrikadaki oksijen tüplerinin patlamasından meydana gelmiş. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alındı. İnceleme yapıyorlar. Dumandan bir kişi etkilendi. Kontrol altında ve durumu ciddi değil. Olaya başsavcılığımız da el koymuş durumda. Geçmiş olsun. Bu kadarla atlatılması önemli. Burası büyük bir organize sanayi bölgesi." Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ise olay yerinde incelemelerde bulundu.

EOSB’DEN AÇIKLAMA

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı, Alp Havacılık Fabrikası'nda çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Meydana gelen yangında ölü ve yaralının olmadığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: "Bugün Alp Havacılıkta oksijen tüplerinin patlaması sonucu meydana gelen yangın EOSB itfaiye biriminin tüm ekipleri ile anında müdahalesi yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yangında ölü ve yaralı olmaması sevindiricidir." 

Editör: Haber Merkezi