Mihalıççık Belediyesi ile Başkent Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Belediye ve üniversite Yunus Emre Yılı’nda ortak etkinlikler gerçekleştirecek

 

2021 yılı UNESCO tarafından “Yunusemre Yılı” olarak ilan edildi. Yunusemre’nin vefatının 700’ncü yılına denk gelen 2021 Yunuemre Yılı’nda, Mihalıççık Belediyesi ile Başkent Üniversitesi ortak etkinlikler gerçekleştirilecek. İki kurum arasında Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafından imzalanan bir işbirliği protokolü hazırlandı.

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum"2021 yılı UNESCO  tarafından Yunus Emre Yılı olarak ilan edildi. 2021 yılında  gerçekleştireceğimiz önemli ve değerli projelerimizin çözüm ortağı olacak kurumların ilki olan Başkent Üniversitesi ile birlikte, Yunus sevgisine, kültürümüze  katacağımız değerlerin heyecanını yaşıyoruz. "dedi.

Rektör Haberal ise, üniversite, yerel yönetimler ile iş birliği olmadan projelerin hayata geçirilmesinin çok zor olduğunu belirterek, Mihalıççık Belediyesiyle  imzalanan sevgi insanı değerli düşünür  Yunus Emre için hazırlanan  projemizin   bu konuda önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Protokol imza törenine Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum,   Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Zeliha Cengiz Eser, Mihalıççık Belediye Meclis Üyesi Mustafa (Ahmet) İmre katıldı.

Editör: Haber Merkezi