Yeşiltepe, otizm tanısından 6 ay sonra grip olduğunu düşünerek hastaneye götürdüğü oğlu Turaç'ın lösemiye  yakalandığını öğrendiğini dile getirerek, 5 yıllık tedavi sürecinin ardından hastalığı mağlup ettiklerini söyledi.

Lösemi tedavisi sürecinde doktorların oğlu Turaç'ın otizm değil "çocukluk çağı sendromu" hastası olduğuna kanaat getirdiklerini belirten anne Yeşiltepe, şöyle konuştu:  

"Doktorlar oğlumun davranış bozukluğunu otizm dışında birçok hastalık türüne benzetti. Fakat yine de o türe giriyor. Arkadaşlık kurmak, iletişim becerisi gibi konularda zorluk yaşıyorduk. Ben de oğluma arkadaş olmaya karar verdim. Oğlum henüz 2,5 yaşındayken lösemiyle tanıştı. Yaklaşık 5 yıllık bir mücadeleyle lösemiyi yendik. Şimdi sırada benim dışımda arkadaşlar edinebilmesi için çocukluk çağı sendromunu atlatma mücadelemiz başladı. O benim sadece oğlum değil, o benim yol arkadaşım. Birlikte yemek yapıyoruz. Birlikte oyunlar oynuyoruz. Birlikte uyuyoruz. Ona kitap okumamı çok seviyor. Farklı bir duygu. Genç bir anne olarak tüm yaşam şeklimi değiştirerek Turaç'ın küçük arkadaşı olmayı başardım. Şimdi ona yeni arkadaşlar edinmek için bu hastalığı da yeneceğimize inanıyorum." 

Editör: Haber Merkezi