HABEV’deki toplantıda, Başkanı Ali Ulu yoksullara yardım, öğrencilerinin eğitimine destek kursları, ve ‘Gençlik kampı’ çalışmaları gerçekleştireceklerini belirtti.

GECELERİN AMACI OLSUN

Hacı Bektaşi Veli Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yerel derneklerin başkanlarının ve inanç önderlerinin de katıldığı toplantıda, Başkan Ali Ulu, eğitim ve kültür, sosyal yardım gibi konularda gerçekleştirmeyi düşündükleri çalışmaları aktardı ve üyelerin ve Alevi topluluğunun öğrencilerin eğitimine destek ve yoksullara yardım gibi konularda daha çok katkı vermesini istedi. HABEV yeni başkanı Ali Ulu, geçmişte ve yakın süreçte bazı derneklerin etkinliklerinde katılan halk müziği yorumcularına çok yüksek konser bedelleri ödenmesini de eleştirerek, “Gecelerimizin bir amacı olsun. Yüksek harcamalar yapmaya gerek yok. Az miktarlardaki katkılarla ciddi çalışmalar yapılabilir. Yoksul insanlara yardım edelim” dedi.

EKONOMİK KOŞULLAR ZORLAŞTI

Konuşmasında, cenazelerde mutlaka kurban kesilmesinin gerekmediğini, insanların ekonomik durumlarına göre farklı ikramlarda bulunabileceklerini belirten Ali Ulu, “Ekonomik koşullar zorlaştı. İnsanları buna zorlamak yanlış. Biz her zaman yoksulların yanındayız.. Ekonomik durumu iyi olan üyelerimiz yoksullara yardım etsin. Bu düzeydeki arkadaşlarımız var” dedi. “İnandığımız sürece isteklerimiz, amaçlarımız gerçekleşir ” dedi.

KUR’AN’IN MEALİ AKTARILMALI

 Başkan Ulu, gençlere yönelik olarak Seyitgazi ya da başka bir yerde ‘gençlik kampı’ düzenleyeceklerini ve bu uygulama ile gençleri kaynaştırmayı ve onların kültürlenme sürecine katkıda bulunmayı, kaynaştırmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Habev’deki geniş katılımlı toplantıda, geçmişte Sivas ve Maraş olayları gibi üzücü olaylar da gündeme geldi. Yitirilen insanlar, ozanlarla ilgili anmalara binlerce yurttaşın katılması gerektiğini söyleyen Ulu, Aleviliğin köklerine, onun insancıl felsefesine bağlı kalınması, ibadetlerde Kuranın mealinin, anlamının, Türkçesinin de aktarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi