9.Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Ecz.Metin Kamış, yerli ilacın önemini pandemi sürecinde daha iyi anladıklarını söyledi.

Yıllardır Türk Eczacıları Birliği’nin altını çizerek söylediği yerli ilacın önemi pandemi döneminde çok daha iyi anlaşıldığını belirten Kamış, “İlaçta dışa bağımlılık böylesi bir salgın döneminde maalesef önemini hissettirdi. 2019 yılında 3,7 milyar değerinde yerelleşme sağlanmış olsa da bunun çok daha yukarılara çıkarılması gerekmektedir. Biz eczacılar olarak yerli ilaç konusunda kamu otoritesinin yapacağı etkinliklere destek vermeye her zaman hazırız. Umarım yerli ilaç ve aşı konusunda gerekli çalışmalar hızla ve özenle ele alınır” dedi.

Kamış, sözlerini şöyle tamamladı: “Aşı karşıtlığına da değinmek istiyorum. Bu dönemde bir kez daha gördük ki aşı karşıtlığı insan sağlığını tamamen tehlikeye sokan bir yaklaşım. Aşı son 50 yılda insanoğlunun bulduğu en önemli icatlardan biridir. Pandemi sürecinin tamamen bitmesi hepimizin umutla beklediği aşıya bağlıdır.”

Editör: Haber Merkezi