Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Projesi kapsamında hibe desteği almayı hak kazanan ''Gör Kim Aleme Şimdi Geldi Osman'' adlı projenin tanıtım programı gerçekleştirildi. 
Gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projeler ile gençlere ve çocuklara yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı olan GENÇDES ile Bilecik'in birçok yöndeki özellik ve güzelliği belgesel şeklinde hazırlanacak. Proje ile Türkiye’nin dört saygın üniversitesinden alanlarında uzman bilim insanlarının tarihimizin çok önemli ama aynı zamanda çok az bilinen 'Kuruluş ve Kurtuluş' konularını ele almayı ve herkesin anlayabileceği bir dil ile anlatılması amaçlanıyor.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Gör Kim Aleme Şimdi Geldi Osman adlı projemiz Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş'un şehri Bilecik'imizin Kuruluş ve Kurtuluş dönemini anlatacak. 25'er dakikalık bölümler halinde 3 kez yayınlanacak bir çalışma. Bu proje Tarih ve Kültür Şehri Bilecik'imizi bölgemiz, ülkemiz ve dünyaya tanıtma anlamında büyük kolaylıklar sağlayacak. Bu proje ile basılan toprakların sıradan topraklar olmadığını gösterecek bir çalışma. Projede görsel materyallerin yanı sıra notlar ve anekdotlar ile süslenecek. İnşallah güzel bir çalışma olur" dedi. 

Editör: Haber Merkezi