Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Üniversitesi'nin yeni rektörünü atadı. Şafak Ertan Çomaklı'nın istifası sonrası boşalan rektörlüğe Prof. Dr. Fuat Erdal atandı. Erdal, İbn Haldun Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve İktisat Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu.

 

 

Altı üniversiteye yönelik rektör atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden istifa eden Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın yerine Prof. Dr. Fuat Erdal atandı.Cumhurbaşkanlığı atamasının ardından Fuat Erdal’ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Anadolu Üniversitesi rektörü Fuat Erdal kimdir?

FUAT ERDAL KİMDİR?

İktisat lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırasıyla ODTÜ, Leeds ve Nottingham üniversitelerinde tamamlamıştır.İktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanında doçentlik ünvanını almıştır.Çeşitli üniversitelerde kadrolu ve yarı zamanlı olarak çalışmış, iktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi dersleri vermiştir.İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı olarak görev yapmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi