Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma tüketimi konusunda uyaran Diyetisyen Öznur Selek, paketli ürünler yerine evde süt, meyve, bal ve yulaf ile daha sağlıklı dondurma yapılabileceğini belirtti.

Hava sıcaklıklarının 30 dereceleri aştığı bugünlerde vatandaşlar serinlemek için en çok dondurmaları tercih ediyor. 7’den 70’e herkes tarafından severek tüketilen dondurmalar konusunda uzmanlar, sanıldığı kadar masum olmadığı yönünde uyarılarda bulunuyor. Özellikle paketli ürünlerin tüketimi zararlı olabilecek seviyeye ulaşırken, gerçek salep ve sütten yapılan dondurmalar tavsiye ediliyor. Şerbetli tatlılarla kıyaslandığında dondurma, süt içeriği ve kalorisinden dolayı daha masum dursa da paketli dondurmalardaki ekstra şekerlemeler, kremalar ve koruyucu maddeler en az baklava tüketimindeki kadar dikkatli olunması gerektiğini işaret ediyor. 

Editör: Haber Merkezi