Bazıları turfanda veya yurt dışından getirilse de karpuz, kavun, kara dut, çağla, yeşil erik gibi yaz meyveler Eskişehir Kapalı Pazarındaki tezgahları renklendirirken, bu ürünlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar var. Havaların ısınması ile birlikte pazar alanlarındaki tezgahlarda ürün çeşitliliği artmaya başladı. Eskişehir Kapalı Pazarında bulunan azar esnafı vatandaşlara karpuz, kavun, kara dut, çağla, yeşil erik gibi yaz meyvelerini sunmaya başladı. Meyvelerin tazeliğini anlayabilmek için birkaç kolay yol olduğunu ifade eden pazar esnafı Emin Özkaya, “Bahar meyveleri başladı. Akabinde yaz meyveleri başlayacak. Bunları alırken tazeliğini anlayabilmek için parlaklığına, sertliğine ve meyvenin canlı duruşuna dikkat etmemiz lazım. Bazen bayatlamış mallar oluyor, vatandaş bunları anlamadan alıyor. Bunları anlayabilmek için dokunmaları lazım. Yaz meyvelerinin sertliği, dinçliği ve parlaklığı çok önemli. Tazeliği bunlardan anlaşılabilir” dedi. İHA

Editör: Haber Merkezi