Yaz aylarının gözdesi olan motosikletler, kış aylarının yaklaşmasıyla bakıma alınmaya başlandı.

Yaz aylarının trafiğin vazgeçilmezleri arasında yer alan motosikletler sonbaharın gelmesiyle birlikte garajlara çekilmeye başladı. Motosikletlerin tercih edilme sebepleri arasında yer alan trafikte kolayca ilerleme fırsatı, olumsuz hava şartları yüzünden neredeyse imkansız hale geliyor. Kullanımı zorlaşan motosikletler, sonbahardan itibaren garajlarda saklanarak yaz ayları için bekletiliyor. Eskişehir’de uzun yıllardan beri baba mesleği olan motosiklet tamirciliği yapan Mertcan Bulamadık, motosikletlerin garaja çekilmeden önce gerekli bakımların yapılması gerektiğini vurguladı. Uzun süre hareketsiz kalan motosikletlerde bazı sorunların ortaya çıkabileceğini ifade eden Bulamadık, belli aralıklarla motosikletlerin on günde bir çalıştırılması gerektiğini belirtti.

“Kışlık bakımlardan sonra saklanmaya devam edilebilir”

Motosikletlerin kışlık bakımlarında farklı aşamaların olduğunu söyleyen motosiklet ustası Mertcan Bulamadık, konuyla ilgili olarak şunları aktardı:

“Önce lastik basınçları saat ile kontrol edilir. Motor yağı değiştirilerek kışlık yağ dediğimiz yağa dönülür. Gaz teli, debriyaj teli ve fren balatası gibi çok çabuk küflenebilecek mekanik yerlerini yağlıyoruz. Korumak için özel bir yağları var onlardan kullanıyoruz. Aküleri tam bir şekilde şarj edilir çünkü uzun bir süre kullanılmayacağı için tam şarj edilmesi gerekir. Bu gibi aşamalardan ondan sonra saklanmaya devam edilebilir.”

Editör: Haber Merkezi