Eskişehir Lokantacılar odası Başkanı Bahar Bilen Pandemi sürecini çok zor olarak yaşadığımız bugünlerde şehrimizdeki başarılı  sivil toplum örgütleri ve odaların birbiri ile dayanışma ve destek ziyaretleri tüm hızı ile devam ediyor. Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ÇEL-DER (Çeltik Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği) Başkanı Mehmet Taş’ı makamında ziyaret etti.

Bilen Ankara, Eskişehir, Konya ve Afyon’dan 25 mahallenin oluşturduğu bir yardımlaşma derneği olan ÇEL-DER Başkanı Mehmet Taş ve yönetim kurulu üyelerinin  yapmış  olduğu özverili çalışmalarından ve pandemi sürecinin başından bu yana odamıza desteklerinden dolayı teşekkür ederken, sosyal yardımın ve dayanışmanın Anadolu kültüründe özellikle kriz dönemlerinde büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

 Bilen, ‘Anadolu insanı tarihi boyunca beraber yaşadığı, aynı kaderi paylaştığı insanları düşünmüş maddi ve manevi kaynaklarını paylaşma yolunda seferber etmiştir.

 Bu yardımlaşma kriz dönemlerinde büyük bir toplumsal güç olmuştur. Bu toplumsal dayanışmanın devamına tanık olduğumuz ÇEL-DER’i de pandemi sürecinede omuz omuza vermiş oldugu mücadelen dolayı yürekten kutluyor, ÇEL-DER (Çeltik Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği) Başkanı Mehmet Taş’a  ve yönetim kurulu tüm ekibine teşekkür ediyoruz.’ şeklinde konuşurken ÇEL-DER Başkanı Mehmet Taş, Eskişehir Lokantacılar odası başkanı Bahar Bilen’e ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Lokantacı Esnafı’nın pandemi sürecinde kapalı olması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Mehmet  Taş, ellerinden gelen imkanlar dahilinde bugüne kadar destek oldukları bundan sonrada üzerimize düşenin fazlası ile yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.ÇEL-DER  olarak Toplumsal dayanışmanın toplumsal huzur ve üretim için çok önemli bir yapı olduğuna işaret eden Taş, imkanı olan herkesi dayanışma çatısı altında buluşmaya davet etti.

 

Editör: Haber Merkezi