TFF tarafından tüm liglerin 12 Haziran’dan itibaren başlayacağı kararının çıkmasına Eskişehirspor yönetimden tepki geldi.

Bu sezon liglerin kesinlikle mevcut haliyle tescilinden yana bir karar yönünde birleşen Eskişehirspor Kulübü’nde açıklanan takvime Başkan Vekili Fatih Sezer, “Biz ilk gün yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Bu ligler başlamamalıydı” dedi.

Sezer, neye ve kime göre bu liglerin başlama kararı verildiğini eleştirerek, “TFF Başkanı bu süreci en az hasarla atlatacaklarını söylüyor. Bu söylem bize göre yanlıştır. Burada önemli olan insan sağlığıdır” diye konuştu.

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgınının devam ettiği süreçte TFF tarafından liglere devam kararı çıkmasına şaşırdıklarını belirten Başkan Vekili Fatih Sezer ş görüşlere yer verdi:

“12 Haziran takvimi futbola dönüş olarak açıklandı. Biz her ne şekilde olursa olsun sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz. Sıkıntılı süreçte tek dileğimiz ve isteğimiz camiamızda olsun diğer kulüplerde olsun bir cana zarar gelmemesidir. Çıkan karar sonrasında ciddi tedbirlerin alınması şarttır. Eskişehirspor kulübü olarak futbolcularımızı antrenmanlar için toplama kararı aldık. Teknik direktörümüz Mustafa Özer ile birlikte görüştük 11 Mayıs Pazartesi günü tesislerde buluşacağız. Antrenmanlarımızın planını teknik heyetimiz gerçekleştirecek. Bununla ilgili olarak elbette uzun süreden beri evlerinde şehir dışında bulunan oyuncularımıza Kovid-19 testi yaptıracağız. İnşallah herkes sağlıklı şekilde kalan haftaları tamamlar. Tek dileğimiz ve isteğimiz kimsenin canının yanmamasıdır. Biz yine sözümüzün arkasındayız. Bu ligler kesinlikle iptal edilmeliydi. Burada önemli olan insan sağlığıdır. Bu saat itibariyle elimizden bir şey gelmiyor. Sahaya çıkıp sezonu tamamlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi