Eskişehirspor’un 57. yıl dönümü adeta festival havasında gerçekleşti. Eskişehirsporlu taraftarlar, Porsuk Çayı üzerinde düzenlenen kutlamalarda, onlarca meşale yakarken, şehir adeta kırmızıya boyandı. Coşku içinde geçen kutlamalar renkli görüntülere sahne olurken, Mithar Körler’in Es Es marşları eşliğinde taraftarlar, gönüllerince eğlendi. 


10 yıldır hep keder hüzün
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, geçmişte Eskişehirspor yönetimlerinde yer alanların hepsinin taraftarları dışarıda tuttuklarını gelinen noktada kulübün içler acı halinin herkesin kahrettiğini söyledi. 
ETB Başkanı Murat Diri, “57 yıllık geçmişte şanla şerefle dolu yıllarımız oldu. Bu süreçte bazen sevinç, bazen hüzünle geçti. Ama son 10 yılda hep keder hüzün. Taraftarı dışarıda tuttukları için kulübün bugün bu noktaya gelmesi ortada. Kimsenin ahı yerde kalmaz. Bizler her türlü zorluğa rağmen omuz omuza birlikteyiz. Eskişehirspor’un bulunduğu konum bizi ilgilendirmez. Biz amatörde de olsa kaldırımda destekleriz. Bu kutlamaların gerçekleşmesinde emeği olan Valimize teşekkür ediyoruz. 

Es Es bitti diyenler baksın
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek törende yaptığı kısa konuşmada, “Eskişehirspor’u görmezden gelen Eskişehirliler bu tabloyu görsünler yeter” dedi. 
Başkan Şimşek, “Eskişehirspor’un gerçek sahipleri yaş gününüze hoş geldiniz. Eskişehirliler Eskişehirspor’u bitti diyorlar. Bitti diyenler bu manzarayı görsünler sonra konuşsunlar. 
Sizlerin karşısında konuşmak kolay geldi. Yıllardır hep cefasını çekiyorsunuz. Biz olalım dedik olamadık. Eskişehirspor küllerinden bir şekilde doğacak. Bu sezon ölüm kalım sezonumuz. Ya istiklal ya ölüm” diye konuştu.

2 yıl aradan sonra kutlama
Eskişehirspor’un kutlamaları yaşanan pandemi dolayısıyla coşkulu kutlanamamıştı. En son 2019 Haziran’da gerçekleşen kutlamalar iki yıl aradan sonra Porsuk Çayı hem coşkuyu hem taraftarı birleştirdi.
Eskişehirspor yönetimin tam kadro katıldığı törenlere Eskişehirspor taraftarları büyük ilgi göstererek siyah kırmızılı camianın ayakta olduğunu bir kez daha dünya cihana gösterdiler. 
Eskişehirspor taraftarları kutlamalara katılan sanatçılar Mesut Girgin, Joker, Ebru Çeçen’in parçalarıyla coştular.

Futbolcular platforma geldiler
Eskişehirsporlu futbolcular sanatçıların coşkusunun ardından bu sezon takımın başarısı için mücadele verecek olan isimler coşkuyla platforma geldiler. 
Futbolcularla birlikte platforma gelen Es Es Bandosu tüm şehri coşturdu. Takım kaptanları Onur Bayramoğlu, Hasan Hüseyin Ulaş ve Tolga Yakut’ta ETB Başkanı Murat Diri’nin mikronundan tüm taraftarlara takımın başarısı için söz verdiler. 

Çiftetelli ile coşkular
Yapılan kutlamalar coşku ile sona ererken kulüp yönetimi siyah kırmızılı renklere gönül veren herkese teşekkür etti. İzmir Marşıyla coşkuyu iki katına çıkaran taraftarlar kutlamalara damga vurdu. 57.yıl pastasının kesilmesinin ardından Eskişehirsporlu taraftarlar Porsuk kenarında yaktıkları meşalelerle coşkulu şekilde kutlamalara devam etti. Ardından tüm taraftarlar yönetim ve futbolcuların Eskişehir Çiftetellisi ile kutlamaları coşkulu şekilde tamamladı.

Editör: Haber Merkezi