Soğuktan korunmak için bir araç lastiğinin yanında duran sokak kedisinin patisinin üzerinden tekerlek geçti. Veteriner hekimlerince hayata tutundurulan kedinin, üzerinden araç tekerleği geçen patisi kurtarılamadı.

 TEKERLEK ALTINDA KALDI

Aralık ayı ile birlikte etkisini arttırarak devam eden soğuk hava ve ayaz, sokak hayvanları üzerinde olumsuz etki oluşturdu. Soğuktan korunmak için gece, otomobil kaportası ve araç lastiklerinin kenarına giren sokak kedileri, insanların araçlarını çalıştırmasıyla büyük yaralanmalara ve can kaybına maruz kalabiliyor. Son olarak Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesinde bulunan bir sokak kedisi, soğuktan korunmak için sığındığı bir aracın hareket etmesiyle, sağ ön patisi tekerleğin altında kaldı. Olayı gören çevredeki duyarlı vatandaşlar ise, kediyi alarak soluğu veteriner hekimliğinde aldı. Sağ ön uzvu parçalanmış halede kliniğe gelen sokak kedisine, hekimlerce hemen müdahale edildi. Yapılan kontroller sonucu, patinin kurtarılamayacağı anlaşılınca, sokak kedisi veteriner hekimlerince ameliyat edilerek bacağı ampute edildi.

 AYAĞI AMPUTE E DİLDİ

Üç bacaklı olarak yaşamına devam edecek ve sahiplenmeyi bekleyen sokak kedisine hemen müdahale ederek hayatını kurtaran Pet Life Veteriner Kliniği Uzman Veteriner Hekimi Tuğba Çine, “Bu kedimizi sokakta bulmuşlar. Muhtemelen araç tarafından ayağı ezilmiş. Aslında kış aylarında çok sık rastladığımız durumlar bunlar. Havaların bölgemizde ani soğumasıyla yağmurdan ve soğuktan korunmak için araç tekerlek altlarına ve kaportaya saklanma ihtiyacı duyuyorlar. Bu tarz durumlarda da ayakları, patileri eziliyor. Kimisi motora sıkışıyor. Daha ciddi yaralanmalar oluyor. Tekerleğin iç kısmına saklanıp bacaklarda daha fazla da kırık benzeri şeyler oluşabiliyor. Bu kedimiz geldiğine bir patisi parçalanmış durumdaydı. Kurtarmak için baya uğraştık ama maalesef pati yastıkları gittiği için ampute etmek zorunda kaldık. Bundan sonraki hayatına 3 bacak olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi