Esentepe Mahallesi Sırma Sokak’ta yol yapımı için tahliye ettirilen 10’dan fazla ev tahliye ettirilip yıkılmayınca vatandaşın kabusu olmuştu. Belediye ekipleri evleri yıktı.

TAHLİYE SONRASINDA

Esentepe Mahallesi Sırma Sokak’ta İmar planlarında yol olarak görünen ayrıca istimlak da edilerek boşaltılan 10’dan fazla ev sahiplerince tahliye edildi. Yol yapılarak Sırma Sokak devamındaki Yaylalar Sokak ile birleştirilerek geniş bir cadde hedeflenirken evlerin kaderine terk edilmesi büyük sıkıntı yarattı.

ÖNLEM ALINMAMIŞTI

Adeta savaş alanına dönen sokaktan geçmeye korktuklarını söyleyen vatandaşlar, “Evlerin etrafında hiçbir güvenlik önlemi yok. Ayrıca çökme tehlikesi de var. Evlere giren çıkan belli değil. Her türlü insan buralarda dolaşmaya başladı. Sokaktan geçmeye korkuyoruz. Belediyeler nerede?” demişti.

YOLUMUZ YAPILSIN

Akşam ve gece saatlerinde kadınların çocukların yakınından geçmeye korktuğu sokakla ilgili gazeteniz Şehir’in haberi sonrası Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ekipler metruk bir halde duran, virane evlerin yıkımını tamamladı. Vatandaş şimdi bölgenin molozlardan temizlenip yolun kış bastırmadan yapılmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi