Bir dizi ziyaret için Eskişehir'e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk olarak Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Çelik'le basına kapalı bir görüşme yapan ve ziyaretin ardından valilik binası önünde bazı vatandaşlarla fotoğraf çektiren Şimşek, Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkan'ın baba ocağına gitmek üzere valilikten ayrıldı.

BİR YIL ERTELENSİN İSTEĞİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etmesinin ardından Hakkari’nin Dağlıca Bölgesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Onur İlkhan’ın ailesinin Batıkent mahallesinde bulunan evine geldi. Burada Şimşek aileye taziyede bulundu. Ardından Şimşek ve beraberindeki heyet, Şirintepe Mahallesinde bulunan bir derneği ziyaret etti. Burada ‘Hemşeri Dernekleri Buluşmasına’ katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Muş, Kars, Ardahan gibi illerin Eskişehir’deki dernek üyeleri ile bir araya geldi. Şimşek’in ziyaretleri basına kapalı olarak gerçekleşti.
Şimşek ardından Cuma namazını kılmak için Ulunönder Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Camii’ne geldi. Burada bir süre esnaf ziyaretinde bulunan Şimşek’i gören Fatih Karasakal isimli vatandaş, çekmiş olduğu kredinin bir yıl ertelenmesini istedi. Bakan Şimşek ise, danışmanlarına konuyu not almalarını söyledi.

SORUNLAR DİNLEDİ

Borçlarını zor ödediğini ifade eden Fatih Karasakal, ardından basın mensuplarına yaptığını açıklamada şunları söyledi: “Bakan beyden, destekleme alan tavuk çiftliklerinin artık borçlarını zor ödediği, para kazanamadığını söyledim. Bundan dolayı bankalara olan borcun bir sene faizsiz olarak geri çekilmesi, ertelenmesini ve bizi rahatlamasını istedim. Kendisi de yardımcı olacağını söyledi. Ben 650 bin lira gibi bir kredi almıştım. Bunun senelik 120 bin civarında ödemesi var. Ancak bunu ödemekte çok zorlanıyoruz. Para kazanamadığımız için ödeyemiyoruz.” Başbakan Yardımcısı Şimşek, Cuma namazı sonrasında çevrede bulunan esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

Editör: Haber Merkezi