Urgun, “Tahammülümüz Kalmadı”


Türkiye Değişim Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hatice Urgun Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleriyle alakalı yapmış oldukları program öncesinde şunları söyledi; “Yine bir kadın yine bir erkek tarafından katledildi. Yine toplumsal vicdan teyakkuzda. Ancak ölen öldükten sonra toplumsal kamuoyu oluşturmanın bir anlamı kalmıyor.

Önemli olan bu arkaik şiddet eyleminin gerçekleşmesini engelleyebilmektir. Cinsiyetçiliğe dayalı bu şiddet eylemlerinin toplum vicdanında açtığı derin yaralar artık toplumsal barışa ve dolayısıyla toplum huzur ve güvenine zarar verecek kadar ciddi boyuta ulaştı.


Kadına karşı şiddetin önlenebilmesi sadece göstermelik yasalar çıkartılmasıyla mümkün değildir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi bir devleti siyaseti olarak benimsenmelidir. Bu kapsamda her şeyden önce toplumsal bilinç devlet tarafından yükseltilmelidir. Şöyle ki şiddet denince akla sadece öldürülmüş bir kadın gelmemelidir. Katledilmiş bir kadın zaten şiddetin geldiği en son noktadır.

Toplum olarak şiddetin bu aşamaya gelmesine sebep olan öncüllere karşı uyanık olmalıyız. Kadına karşı şiddetin en önemli öncülü ise kadın erkek ayrımcılığıdır. Hükümet; kadınlara negatif ayrımcılığı yaratan her türlü eylem,söylem ve işlemlerden kaçınmalıdır. Ayrıca hükümet kadına karşı şiddetin önlemesine dair yasalar çıkartıldıktan sonra yasanın muhatabı devlet görevlileri tarafından bu yasaların ruhuna uygun uygulanıp uygulanmadığının yine hükümet tarafından titizlikle takip ve kontrol edilmesi zaruridir. Aksi takdirde Türk örf ve ananelerinde olmayan, kadim Türk milletinin şuuruna ve yaşadığı topraklara yabancı bu şiddet virüsü önü alınmadığı sürece artarak devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi