Engelliler Montaj Atölyesi faaliyetlerine devam ediyor.  Engelli bireylerin 2014 yılından bu yana atölyede montajını yaptığı de monte parça sayısı, 3 milyon 951 bin 47’ye ulaştı.

KENDİLERİNİ İSPAT EDİYOR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın örnek projelerinden biri olan Engelliler Montaj Atölyesi de başarı ivmesi ile üretimini artırmaya devam ediyor. Atölyede çalışmaya başlayan bireyler; istihdam edilmeye, üretmeye ve imkan verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini ispatlamayı sürdürüyor. 2014 yılında faaliyete başlayan atölyede montajı yapılan parça sayısı, 2019 Nisan ayı itibari ile 3 milyon 951 bin 47’ye ulaştı.

FABRİKALARA ÇALIŞIYORLAR

Açıldığı günden bu yana Eskişehir’de zihinsel yetersizliği bulunan bireyler ve aileleri için bir umut olurken, bireylerin gösterdiği gelişim ve başarı ile de dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bireyler merkezde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan gelen de monte parçaları birleştirerek hem fiziksel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal yaşama dahil oluyor.

7 FİRMANIN İŞLERİ GELİYOR

Sürdürülen çalışmalarda fabrikalardan gelen ayarlı ayak, alt menteşe, köşe koruyucu, menteşe, germe kapak, hazne kapağı, kapı stoperi, su filtresi, ses yalıtım yapıştırma malzemesi gibi ürünlerin montajı gerçekleştiriliyor. 7 firma da Engelliler Montaj Atölyesi’nin sürekli olarak çalıştığı üretim tesisleri arasında yer alıyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne kayıt olarak gerekli eğitimleri tamamlamalarının ardından Montaj Atölyesi’ne katılan bireyler, burada sertifikalarını almalarının ardından eğitmenler gözetiminde çalışmaya başlıyor.

ÖNCE EĞİTİM SONRA İŞ

Bünyesindeki birey sayısı 45’e ulaşan Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nde, fizyoterapi merkezinden ve hobi atölyesinden de faydalanılıyor. Ayrıca bireyler, uzmanların gözetiminde spor aletlerini kullanarak spor da yapıyor. Spor başta olmak üzere birçok eğitim ve etkinliğe katılan bireyler, çalışma hayatına atılarak fabrikalarda istihdam edilme imkanı da buluyor. Bu kapsamda toplam 9 birey çeşitli fabrikalarda işbaşı yapmanın mutluluğunu yaşadı. Çalıştıkları için büyük mutluluk yaşadığını ifade eden gençler de Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.

ENGELLİLER İÇİN BÜYÜK ADIM

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) arasında imzalanan Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü ile engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayacak büyük bir adım atıldı. İmzalanan protokol ile Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nin bir benzeri de Organize Sanayi Bölgesi’ne açılacak. 30 öğrenci kapasitesine sahip olacak atölye ile engelli bireylerin üretim hayatı içinde istihdamlarını sağlayacak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi