Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, tv100’de 12 Şubat’ta açıkoturuma katılacaklardı. Daha sonra tarih anlaşmazlığı nedeniyle programın 19 veya 26 Şubat tarihlerinden birinde yayınlanması için görüşmeler yapılıyordu. Ardından Hatipoğlu ile Ünlüce arasında yaşanan gerilim sonrası Ayşe Ünlüce, planlanan açıkoturuma katılmayacağını açıkladı. 

Ünlüce şöyle konuştu; 

“Ben tv100'e katıldığımda konu orada spontane gelişti. ‘Daha önce böyle bir teklif vardı nasıl düşünürsünüz’ diye. Ben de kabul edeceğimi söyledim seve seve. Zaten daha önce de Nebi Hatipoğlu bu program teklifini yapmıştı. Ve orada tarih kararlaştırılmış. Sonra ben bu tarihi duyunca Gürkan beyi aradım. Dedim ki bana 26’sından sonra uygun. Kendisi de 19’unda katılabileceğini söylemiş. 

Bir kere ben onu söyledikten sonra bütün büyü bozuldu. Bugüne kadar olan bütün nezaket bozuldu. Sebebini bilmiyorum. Hani ellerine bir anket geldi ya da onu bir uyaran oldu, bir şey mi oldu… Neden ondan sonra çığırından çıktı bilmiyorum. Ama ondan sonra sistematik bir saldırı başladı bana karşı. 

Küstahca denen şey şu; Kardeşim ben 19’unda gidiyorum, geliyorsan gel programa. Ben 26’sı demişim o 19’u demiş. Bu tarihler verildi, ortak bir tarih bildirildiğinde haber vereceğiz gibi. Bir kere bu dayatma nedir? İlla senin dediğin tarih mi olacak? Ben 19’unda gidiyorum gelirse gelir gibi bir tavır. Bu küstahlık nedir bunu anlayamıyorum. 

Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar

Sistematik olarak başladı, bu saldırılar, bu kabalıklar, bu hoyratlıklar. Bunun üzerine zaten canım sıkılmıştı. 

Benim programdan beklediğim ne; hani hatırlarsınız, Demirel, Ecevit çıkardı, son derece demokratik bir ortamda espriler yapılırdı, şakalaşırlardı, demokrasi şöleni gibi izlerdik. Ben demokrasiye hizmet edecek bir program gibi düşünmüştüm. Ama ben bu saldırıdan bu kabalıktan sonra anladım ki bu böyle bir program olmayacak. Benimle program yapma hakkını kendisi kaybetti. Şu an için karşı karşıya gelmek istemiyorum” 

Muhabir: Fatih Arduç